Attraktioner og seværdigheder på Bornholm

Vi præsenterer her et udvalg af de mange spændende attraktioner og seværdigheder, som I kan finde på Bornholm.

Bornholms Middelaldercenter er et oplevelsescenter blot 500 m. fra Østerlars Rundkirke og i den smukke bornholmske natur. Dette er kultur og natur i tiden 1300-1450, med Stormandsgård og landbobebyggelse med spændende aktiviter for både børn og voksne.

Joboland - Brændesgårdshaven: her kan du kaste dig over hele 4 temaer: Vandland, dyrepark, action/leg og haven. Du kan boltre dig på 6000 m2 vandland, hvor vandet altid er min. 22 grader. Udstryret med hele 5 rutsjebaner, luna loop, crazy river og en smuk sø med mange robåde. Her er også minigolf, bowlingbaner, elbiler, klatreland og hoppeborg. I dyreparken kan du bl.a. møde bjerggeder, gibbonaber, næsehorn, Yakokser m.fl.

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og ligger i naturskønne omgivelser på Nordbornholm. Borgen havde i århundreder stor betydning for magten i Østersøen, og har af flere gange været omdrejningspunkt for konflikter mellem stridende magter.

Rundkirker - Fire ud af Danmarks i alt 7 rundkirker finder du på Bornholm. Østerlars kirke er Bornholms største og ældste rundkirke og nok også den mest kendte med ca. 120.000 årligt besøgende. Ny kirke er den mindste af de fire bornholmske rundkirker og skulle være opført i starten af 1200-tallet. Ols kirke er den højeste og mest elegante med sine 26 meter. Den er bygget ca. 1150, men ombygget og forstærket flere gange. Nylars kirke betragtes som den bedst bevarede rundkirke og vidner mere om en fortid som forsvarsværk. Den menes at være opført i 1160 og har flotte kalkmalerier på midtersøjlen i kirken.

Paradisbakkerne - her finder du Rokkestenen og mange andre fortidsminder og seværdigheder. Du bevæger dig i et stærkt kuperet klippelandskab med sprækkedale og en enestående naturskov. Her er flere idylliske søer og gamle højlyngmoser.

Besøg også:

  • Christians Ø
  • Gudhjem
  • Svaneke
  • Dueodde strand